10.11.2017, kello 10.42

EDF: Ydinvoimaloiden toimintaikään 10 vuotta lisää

Ranska päivittää ydinvoimavähennystään

Ranskan ympäristöministeri Nicolas Hulot on ilmoittanut, että maan hallitus aikoo tarkastella uudelleen päätöstä, jonka mukaan ydinvoiman osuutta Ranskan sähköntuotantopaletissa on tarkoitus vähentää.

Edellisen presidentin Francois Hollanden aikainen hallitus teki vuonna 2015 päätöksen, jossa tavoitteeksi asetettiin ydinvoimaosuuden laskeminen nykyisestä 75 prosentista 50 prosenttiin vuoteen 2025 mennessä. Se merkitsisi, että 17 maan 58 reaktorista pitäisi sulkea.

Hulot'n mielestä tavoite on enemmänkin ohjeellinen kuin sitova. Uudesta tavoitteesta hän ei kuitenkaan maininnut mitään, totesi vain, että ydinvoiman osuutta vähennetään niin nopeasti kuin mahdollista.

Ympäristöministeri lisäsi vielä, että nopeassa tahdissa tehtävä ydinvoimaosuuden vähentäminen kasvattaa Ranskan hiilidioksidipäästöjä, saattaa vaarantaa energianhankinnan turvallisuuden ja merkitä työpaikkojen menettämistä.

Nykyhallitus on sitoutunut siihen, että Ranskan vanhin ydinvoimalaitos, Fessenheim suljetaan presidentti Emmanuel Macronin 5-vuotisen hallintokauden aikana. Macron on sanonut kunnioittavansa edeltäjänsä Hollanden ympäristötavoitteita.

Ranskan ydinvoimaloita pyörittävä valtio-omisteinen EDF on ilmoittanut pidentävänsä laitostensa toimintaikää 40 vuodesta vähintään 50 vuoteen.

Kuva: Stefan Kühn/ Cattenom

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit