02.04.2014, kello 14.24

Farmivirta pokkasi Vuoden ilmastoteko -palkinnon

Oulun Sähkönmyynti Oy:n luomalle toimintamallille ”Farmivirta” on myönnetty Vuoden ilmastoteko 2014 -palkinto. Kyseessä on sähkösopimus, jossa kuluttaja voi ostaa toisen kuluttajan tuottamaa sähköä eli farmivirtaa.

Palkinnon myöntäneen kestävän kehityksen foorumin puheenjohtaja kansliapäällikkö Hannele Pokka sanoi, että Farmivirta on tehnyt pioneerityötä lähienergian puolesta. Valinnallaan foorumi haluaa kannustaa uudenlaisten toimintamallien esilletuloa energia-alalla.

– Farmivirrassa kuluttaja voi ensimmäistä kertaa ostaa toisen kuluttajan tuottamaa sähköä ja tukea hajautettua energiantuotantoa. Samalla voi konkreettisesti vaikuttaa siihen, miten sähköä Suomessa tuotetaan, palkinnon vastaanottanut Oulun Sähkönmyynnin myyntijohtaja Seppo Tuomi totesi.

Farmivirran sähkö tuotetaan mikro- ja pienvoimaloissa 100- prosenttisesti uusiutuvilla energialähteillä kuten puulla, vedellä, tuulella ja auringolla. Tuottajan pienvoimala on liitetty sähköverkkoon ja Oulun Sähkönmyynti ostaa tällaisen kotitaloustuottajan omasta käytöstä ylijäävän sähkön ja myy sen eteenpäin Farmivirtana. Ensimmäiset tuottaja- ja ostajasopimukset on jo tehty.

– Hajautettu energiantuotanto kasvattaa kotimaista sähköntuotantokapasiteettia kestävällä tavalla ja varmistaa kotimaisen energian riittävyyden myös tulevaisuudessa. Farmivirta edesauttaa muun muassa itse tuotetun puuenergian pääsyä markkinoille.

Vuoden 2014 ilmastoteko julkistettiin Energiateollisuus ry:n Ilmastoseminaarissa hotelli Kalastajatorpalla 2.4.2014. Vuoden ilmastoteko 2014 -kilpailuun otti osaa kaikkiaan 14 erityyppistä hanketta, jotka ovat nähtävillä osoitteessa http://www.vuodenilmastoteko.fi/.

Nyt neljättä kertaa jaettu Vuoden ilmastoteko -tunnustus myönnetään vuosittain energia-alaan liittyvälle yritykselle tai yhteisölle, joka on toteuttanut ilmastonmuutosta hillitseviä investointeja tai kehittämishankkeita tai muutoin toiminnallaan hillinnyt ilmastonmuutosta. Kotimainen energiateollisuus haluaa palkita ja tukea eri toimijoiden panostuksia hiilineutraalin tulevaisuuden saavuttamiseksi.

ET:n Ilmastoseminaarissa kuultiin mm. eurovaaliehdokkaista koostuvaa paneelia. Vasemmalta Henna Virkkunen (Kok.), Ilkka Matinpalo (PS), Mirja Vehkaperä (Kesk.), Oras Tynkkynen (Vihr.) ja Miapetra Kumpula-Natri (SDP).

< >

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit