25.03.2014, kello 11.06

Sähkön pientuotanto kiinnostaa europarlamentaarikkoa

Hassikin voisi myydä tuottamansa sähkön

Vihreiden europarlamentaarikko Satu Hassi kysyi Energiateollisuus ry:stä, voiko hän ryhtyä sähkönpientuottajaksi ja myydä tuotantonsa markkinoille. Vastaus oli yksiselitteisesti, että voi, kunhan hänellä on sopimus sähkönmyyjänsä kanssa ja pientuotantolaitteisto on liitetty asianmukaisesti paikallisyhtiön verkkoon.

Sähkön pientuotanto kiinnostaa europarlamentaarikko Satu Hassia.

Hassin kysymys liittyi Kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumukseen, jonka ET jätti ensimmäisten joukossa toissa viikolla. Sitoumuksen ykköstavoitteeksi on listattu sähkön pientuotannon mahdollistaminen.

– Pientuotettua sähköä voi jo tällä hetkellä myydä markkinoille. Energiaviraston sivuilta löytyy ainakin seitsemän sähkönmyyjää, joista asiakas voi valita kenelle pientuotetun sähkönsä haluaa myydä, vastasi asiantuntija Ina Lehto Hassin kysymyksiin.

Lehdon mukaan ET:ssä kehitetään tarvittaessa lisää menettelytapoja ja ohjeistuksia, jotta yhä useampi sähkönmyyjä voisi ostaa pienimuotoisesti tuotettua sähköä. Näin asiakkaiden valinnanvara ja mahdollisuus kilpailuttaa paranee.

Hassi kysyi lisäksi, voiko hän saada jonkin järkevän hinnan sähköstään? Tähän asiantuntija Riina Heinimäki vastasi, että sähkönhintavertailupalvelun perusteella tyypillisin hinnoittelu on sähkön markkinahinta joko suoraan tai niin että siitä on vähennetty pieni marginaali, joka kattaa myyjän käsittely- ja tasevastuukulut.

– ET ei voi luonnollisesti kilpailulainsäädännönkään takia ottaa kantaa jäsentensä hinnoitteluun, ei myynti- eikä ostohintoihin. Ne ovat yhtiöiden sisäisiä päätöksiä, joista me emme keskustele yhdessä missään muodossa, Heinimäki lisäsi.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit