15.09.2014, kello 15.45

300 miljoonan euron sopimus:

AREVA uusii eteläafrikkalaista ydinvoimalaa

Olkiluodon kolmosyksikköä rakentava ranskalaisyhtiö AREVA on tehnyt eteläafrikkalaisen ydinvoimalaoperaattorin Eskomin kanssa 300 miljoonan euron sopimuksen höyrygeneraattorien uusimisesta Koebergin ydinvoimalaan.

AREVA suunnittelee, valmistaa ja asentaa kuusi generaattoria voimalan kahteen reaktoriin. Generaattorien uusimisella laitoksen energiantuotanto kasvaa parhaimmillaan 10 prosenttia. Höyrygeneraattorien valmistus aloitetaan välittömästi ja niiden asennus on aikataulutettu vuodelle 2018.

Suomalaisyhtiö TVO on arvostellut AREVAA jo parin vuoden ajan siitä, että se ei ole pyynnöistä huolimatta esittänyt aikataulua Olkiluoto 3 rakentamisen päättymisestä. Syyskuun alussa Areva kertoi, että projekti päättyy 2016. TVO:n mukaan valmistumisvauhti on liian hidas.

Koebergin ydinvoimalakin AREVAn käsialaa

AREVA pitää Eskomin kanssa solmittua sopimusta merkittävänä virstanpylväänä 2012 aloitetulle AREVAn Forward Alliance -ydinvoimaloiden modernisointiohjelmalle. Sen myötä tulleen tarjouskannan arvo on tähän mennessä 1,6 miljardia euroa.

Forward Alliancen piiriin kuuluvat AREVA-konsernin kaikki tuotteet ja ratkaisut, joilla pidennetään ydinvoimaloiden käyttöikää mahdollisimman turvallisesti.

– Tämän sopimuksen myötä jatkamme Eskomin kanssa yhteistyötämme, joka alkoi yli 40 vuotta sitten nimenomaisen ydinvoimalan rakentamisella, AREVAn toimitusjohtaja Luc Oursel sanoo.

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit