06.06.2014, kello 13.23

Aurinkoenergia innosti sähköyhtiöt yhteistyöhön

Aurinkosähköä Satakunnassa

Neljä satakuntalaista sähköyhtiötä aloitti yhteistyön, jonka tarkoituksena on aiempaa edullisempien aurinkosähköjärjestelmien toimittaminen asiakkaille avaimet käteen -periaatteella.

Kasvava kiinnostus aurinkosähköä kohtaan sai neljän satakuntalaisen sähköyhtiön aloittamaan yhteistyön, jonka tarkoituksena on hankkia ja toimittaa yhteistyössä mukana olevien sähköyhtiöiden asiakkaille aurinkosähköjärjestelmiä edulliseen hintaan. Yhteistyössä ovat mukana Kokemäen Sähkö, Vatajankosken Sähkö sekä Paneliankosken Voima ja Lammaisten Energia. Yhtiöillä on yhteensä noin 40 000 asiakasta. Samalla yhtiöt sitoutuvat ostamaan aurinkopaneeleilla tuotetun ylijäämäsähkön kuluttajilta kunkin yhtiön omalla verkkoalueella.

Vatajankosken Sähkön myyntipäällikön Jalmari Rossin mukaan kiinnostus yhteistyöhön heräsi satakuntalaisyhtiöiden keskuudessa pikku hiljaa viime vuoden aikana. Aurinkopaneelit ja muut tarvikkeet aurinkosähkön tuottamiseen toimittaa ulvilalainen Satmatic Oy. Myös tarvittava suunnittelu ja tekninen tuki saadaan Satmaticilta.

— Asiakkailla mitattuna kyseessä on aika laaja yhteistyö. Yhteistyön sysäsi liikkeelle halu palvella asiakkaitamme nykyistä paremmin. Yhteistyön tärkeimpänä etuna on suuremmat hankinnat, mikä näkyy asiakkaille edullisina hintoina. Ideana on, että tilaaminen ja järjestelmän valinta on tehty asiakkaalle mahdollisimman helpoksi. Meiltä ostettuna järjestelmä on myös varmuudella sellainen, että se soveltuu sähköverkkoon kytkettäväksi. Osaamme lisäksi auttaa asiakasta järjestelmän mitoituksessa ja valinnassa, Rossi kertoo.

Hän pitää yhtiöiden keskinäistä sopimusta hienona erityisesti siksi, että laitteistotoimittajaa myöten kaikki mukana olevat tahot ovat Satakunnasta.

— Yhteistyötä varten ei ole perustettu omaa yhtiötä, vaan jokainen yhtiö vastaa itse toimituksista ja hinnoittelustaan.

Rossin mukaan asiakkaille toimitetaan nimenomaan aurinkosähköjärjestelmiä. Järjestelmään kuuluvan yksittäisen paneelin teho on 255 watista ylöspäin.

— Emme lähteneet myymään yksittäisiä komponentteja, vaan valmiita pakettiratkaisuja avaimet käteen –periaatteella. Valmiiden pakettien tehot lähtevät liikkeelle 1,5 kilowatista aina 4,5 kilowattiin asti. Tätäkin suurempia järjestelmiä saa, mutta ne suunnitellaan ja hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Teemme järjestelmälle vielä käyttöönottotarkastuksen ja annamme käytönopastuksen, Rossi sanoo.

Ylijäämäsähkön ostossa jokainen sähköyhtiö määrittelee itse ostohinnan ja käytännöt. Ylijäämäsähkön määrään vaikuttaa laitteen mitoitus ja kiinteistön oma kulutus.

Teksti: Jari Hakala

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit