10.06.2014, kello 13.57

TEM käynnisti suunnittelukilpailun

Keksi uusi biojalostamo

Biojalostamoiden kaupallistamista ja kehittämistä vauhditetaan kansainvälisellä kilpailulla. TEM:n käynnistämä kisa on julkisen vallan omaksuma uusi tapa lisätä alan investointeja Suomeen.

Työ- ja elinkeinoministeri Jan Vapaavuori odottaa kilpailun vauhdittavan biojalostamoinvestointien syntyä Suomeen.

— Biomassaa tehokkaasti ja monipuolisesti jalostavilla yrityksillä on keskeinen rooli biotalouden uuden liiketoiminnan luomisessa.

Kilpailulla etsitään ehdotuksia Suomeen sijoittuvista uuden sukupolven biojalostamoista. Kilpailukelpoisen laitoksen on oltava kaupallisen mittakaavan laitos, jonka rakentamisessa on käytetty uutta teknologiaa. Jalostamo voisi olla myös kokeilulaitos, jonka teknologialla tai tuotteella on merkittävä liiketoimintapotentiaali. Kilpailu kannustaa ennen kaikkea toteutuksiin ja investointeihin. Kilpailuaika päättyy 4.12.2014.

Kilpailun voittaja julkistetaan helmikuussa 2015. Pääpalkinto on 100 000 euroa. Lisäksi työ- ja elinkeinoministeriö kokoaa julkisia tahoja edustavan rahoittajaryhmän, joka koordinoi ja auttaa kolmen parhaan ehdotuksen investointivaiheen julkisen rahoituksen hankinnassa.

— Julkinen raha toimii kilpailussa ainoastaan katalyyttinä. Uskomme tämän lisäävän yritysten ja yksityisten sijoittajien halukkuutta panostaa biojalostamoinvestointeihin, Vapaavuori toteaa.

Lisätietoja kilpailusta löytyy täältä .

Kuva: Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit