10.06.2014, kello 12.42

Neljä uutta tuulipuistoa Suomeen

YIT panostaa tuulivoimaan

YIT suunnittelee neljän uuden tuulipuiston rakentamista Suomessa. Hankkeisiin liittyvät maanvuokrasopimukset on jo solmittu maanomistajien kanssa.

Neljästä uudesta tuulipuistosta yksi on suunnitteilla Pirkanmaalla sijaitsevan Punkalaitumen kuntaan. Tuulipuistoon on tarkoitus rakentaa yhdeksän voimalaitosta. YIT toteuttaa hankkeen yhdessä Ilmatar Windpowerin Oyj:n kanssa. Tänä keväänä alueella käynnistettiin kaavoitusprosessiin liittyvä luontoarvoselvitys.

Keski-Suomessa Kyyjärven Harsunevan alueelle on tarkoitus rakentaa 7–9 tuulivoimalaitosta käsittävä puisto. Alue on noin kymmenen kilometrin päässä YIT:n suunnittelemasta Kyyjärven Peuralinnan tuulipuistosta. Ympäristövaikutusten arviointi alueilla käynnistyy kesän aikana. Tuulimittauksia tehdään vuoden 2015 keväällä.

YIT suunnittelee tuulipuistoa myös Huittisten kuntaan Satakunnassa. Tuulipuistoon on näillä näkymin tarkoitus pystyttää 7–9 tuulimyllyä. Hankkeen kaavoitus ja tuulimittaukset aloitetaan tämän vuoden syksyllä.

Neljäs YIT:n kohde on Kuusamossa, jonne on suunnitteilla myös 7–9 voimalaitoksesta koostuva tuulipuisto. Hankkeen kaavoitus aloitetaan syksyllä ja tuulimittaukset vuoden 2015 kevään aikana.

— Haluamme olla mukana kehittämässä uusiutuvia energiamuotoja ja vaikuttaa tuulivoimakapasiteetin kasvuun. Suomessa on erinomaiset edellytykset tuulivoiman tehokkaaseen hyödyntämiseen niin tuuliolosuhteiden kuin energia- ja ilmastostrategiankin näkökulmasta katsottuna. YIT:n missiona on luoda parempaa elinympäristöä — tuulivoima istuu tähän erinomaisesti, kertoo YIT:n tuulivoimaliiketoiminnasta vastaavan yksikön johtaja Harri Orko.

Kuva: YIT

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit