24.11.2016, kello 14.06

Järvi-Suomen Energian siirtohinnat nousevat

Aikaistetut investoinnit lisäävät kustannuksia

Ennenaikaiset investoinnit Järvi-Suomen Energian verkkoalueella ovat lähes 70 prosenttia suuremmat kuin mitä sähköverkkojen luonnollinen uusimistarve edellyttäisi. Sähkömarkkinalaki pakottaa kuitenkin investoimaan. Tämä nostaa siirtohintoja alueella.

Järvi-Suomen Energian investointiohjelmassa ilmajohtoverkkoja korvataan maakaapeleilla ja ilmajohtoja siirretään metsistä maanteiden varsille.

Järvi-Suomen Energia nostaa sähkön siirron perusmaksuja. Perusmaksun korotus nostaa kerrostaloasukkaan laskua noin 3,30 euroa kuukaudessa, omakotitaloasujan laskua noin 7,0 euroa kuukaudessa ja sähkölämmittäjän laskua noin 9,10 euroa kuukaudessa sisältäen verot. Sähkön siirron energiamaksut säilyvät ennallaan.

Järvi-Suomen Energian siirtomaksujen korotuksen taustalla on yhtiön käynnistämä investointiohjelma, jonka toteuttaminen parantaa sähkön toimitusvarmuutta. Vuoden 2017 aikana jakeluverkkoon investoidaan 36 miljoonaa euroa. Investoinneista 30 miljoonaa euroa rahoitetaan asiakkaiden maksamilla siirtomaksuilla — loput lainoilla. Sähkömarkkinalaki edellyttää aikaistamaan verkkoon tehtäviä investointeja luonnolliseen investointitarpeeseen verrattuna.

— Täytämme lain asettamat vaatimukset ja kannamme vastuumme. Samalla kehitämme uusia toimintatapoja ja uudenlaista tekniikkaa, jotta saavuttaisimme tavoitteet entistä tehokkaammin, toteaa Järvi-Suomen Energian omistavan Suur-Savon Sähkö -konsernin toimitusjohtaja Markus Tykkyläinen

Investoinnit työllistävät

Järvi-Suomen Energiaan sähköverkkoihin tehtävät investoinnit työllistävät alueella vuosittain noin 200 henkilöä. Lisäksi yhtiö tarvitsee alihankintapalveluita, tarvikkeita, kaapelia ja tekniikkaa suuret määrät.

— Pääomat ja niiden tuotot pysyvät Suomessa. Toiminnasta saavutettava hyöty kumuloituu omalle alueellemme, toteaa Järvi-Suomen Energian toimitusjohtaja Arto Pajunen.

Yhtiön jakelualueella on 30 taajamaluonteista aluetta, joissa ilmajohtoverkko korvataan maakaapelilla. Taajamien ja niiden lähialueiden kaapelointityöt jatkuvat vuoden 2019 loppuun asti — tällä hetkellä noin puolet urakasta on tehty. Ensi vuoden aikana maakaapeleita asennetaan noin 700 kilometriä 17:llä paikkakunnalla.

Haja-asutusalueella ilmajohtoverkkoa siirretään metsistä maanteiden varsille. Vuonna 2017 on tarkoitus siirtää 140 kilometriä ilmajohtoja pois metsistä. Uusia puistomuuntamoita rakennetaan 280 kappaletta. Ensi vuonna suurimmat rakentamiskohteet ovat Savonlinna, Mikkeli ja Mäntyharju.

Järvi-Suomen Energian investointiohjelma ulottuu vuoteen 2028 asti. Tämän jälkeen suurin osa alueen sähköstä kulkee maakaapeleissa tai maanteiden varsille siirretyissä ilmajohdoissa.

Kuva Scanstockphoto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit

irfan

Etsitkö lainaa? Henkilökohtaiset lainat, asuntolaina, autolaina, opintolaina, velan konsolidaatiolaina, vakuudettoman velan antaminen, riskipääoma ja niin edelleen. Onko hänet hylätty lainaa rahoituslaitokselta? Me Booster Central Trust Capital Finance, erikoisluotto-vuokranantaja, tarjoamme 2% ja yritysluotot ja mahdollisuudet yksityisille Korot Lainat matalilla koroilla. Ota meihin yhteyttä tänään ja lähetä laina sähköpostitse (Arshadfinancialservice@gmail.com).
Jumalan siunausta

arshad irfan - ke 31. toukokuuta 2017 13.32.46

3%: n lainaehdotus on nyt voimassa

Oletko liikemies tai nainen? Oletko missä tahansa taloudellisessa hälytyksessä tai tarvitsetko varoja aloittaaksesi oman yrityksenne? Tarvitsetko lainaa velan maksamiseen tai talon tai auton ostamiseen? 3%: n lainaehdotus on voimassa, jos tarvitset lainan, jotta voimme edetä eteenpäin: luthor2.corploanfirm@gmail.com

luthor2.corploanfirm@gmail.com - pe 6. lokakuuta 2017 11.05.58

3% Yksinkertainen ja edullinen lainan tarjous

Hei,

Tarvitsetko miellyttävän lainan? Tarjoamme edullisen 3% korkolainan paikallisille ja kansainvälisille lainanottajille. Olemme sertifioituja, luotettavia, luotettavia, tehokkaita, nopeita ja dynaamisia ja työskentelemme yhdessä. annamme pitkäaikaisen lainan enintään 2–50 vuotta.

Tarvitsetko suoraa, helppoa ja kohtuuhintaista lainaa velan maksamiseen, yrityksen perustamiseen tai muusta syystä? Jos näin on, ota meihin yhteyttä lainahakemuksestasi.

Tämä tarjous koskee vakavia ihmisiä.

Ota yhteyttä, jos olet kiinnostunut,
Sähköposti: easyloanfirm2020@gmail.com


Olemme sertifioituja,
luotettava, luotettava, tehokas, nopea ja dynaaminen.

Parhain terveisin,
Derek Douglas
easyloanfirm2020@gmail.comDerek Douglas - pe 12. heinäkuuta 2019 03.55.43

Bridge Finance

Hyvää päivää

Tarvitsetko lainaa jokaiseen tarkoitukseen? Bridge Finance tarjoaa rakkautta suotuisalla korolla. Lainamme ovat helppoja ja nopeita. Ota yhteyttä jo tänään saadaksesi tarvitsemasi lainan. Voimme vastata kaikkiin lainoihin, joiden korko on vain 2%. Jos olet kiinnostunut, ota meihin yhteyttä heti (adrianbay0008@gmail.com)

Adrian Bayford - ma 22. heinäkuuta 2019 05.06.10

Lainatarjous

Haluatko saada rahoitustukea? Tarjoamme kaikenlaista lainaa, vain 3%. Jos olet kiinnostunut nopeasti Ota yhteyttä: saara.kemi@gmail.com

Saara Kemi - ma 22. heinäkuuta 2019 08.26.54