01.10.2014, kello 15.56

Kansainvälinen Energiajärjestö IEA: Aurinkosähkö vuonna 2050 maailman tärkein sähköntuotantotapa?

Aurinkosähkökoulutus kasvaa Suomessa

Aurinkoenergia on maailman nopeimmin kasvava uusiutuvan energian tuotantomuoto. Esimerkiksi Saksassa jo ainakin 8,5 miljoonaa ihmistä asuu rakennuksessa, jossa on aurinkosähköä, Lappeenrannan teknillisen yliopiston energiatehokkuuden professori Jero Ahola totesi verkkoyhtiöille ja urakoitsijoille suunnatussa aurinkosähkön koulutustilaisuudessa lokakuun alussa.

Adato Energian ja Sähköinfon järjestämä aurinkosähkökoulutus oli järjestyksessään jo kolmas samansisältöinen tilaisuus. Yhteensä nämä koulutustilaisuudet ovat koonneet saman katon alle yli 200 osallistujaa.

Suomessa on jo osittain saavutettu verkkopariteetti 

Professori Jero Ahola

Aurinkosähköjärjestelmien kannattavuus Suomessa on professori Aholan mukaan saavuttanut jo tietyissä erityistapauksissa niin kutsutun verkkopariteetin, eli aurinkosähkön oma tuotanto on vähintään yhtä edullista kuin verkosta ostettu sähkö.

Sähköverkkoon kytkettyjen aurinkosähköjärjestelmien yleistymisessä sähköurakoitsijat ja sähköverkkoyhtiöt ovat keskeisiä toimijoita. Laitteistojen asentaminen on luvanvaraista sähköurakointia ja niiden kytkeminen sähköverkkoon edellyttää yhteydenpitoa paikalliseen sähköverkkoyhtiöön.

– Niin sähköurakoitsijoilla kuin verkkoyhtiöillä on oltava riittävästi osaamista aurinkosähköasioissa. Tätä varten järjestämme aurinkosähkökoulutusta, Energiateollisuus ry:n asiantuntija Ina Lehto sanoo.

Aurinkosähköasennusten teknisten kysymysten lisäksi koulutuksessa keskityttiin aurinkosähkön myymiseen markkinoille sekä aurinkosähköjärjestelmien hinnan ja kannattavuuden kehitykseen Suomessa ja muualla maailmassa.

IEA:n aurinkosähköraporttiin

Kuvat: Scanstockphoto ja Lappeenrannan teknillinen yliopisto

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit