10.09.2014, kello 13.47

ET tukee Hiilelle hintalappu –aloitetta

Energiateollisuus ry (ET) tukee Maailmanpankin kesäkuussa lanseeraamaa ”Hiilelle hintalappu” –aloitetta. ET kannustaa myös jäsenyrityksiään ja muita tahoja ilmaisemaan tukensa aloitteelle.

Putting a Price on Carbon -aloitteella halutaan muistuttaa 23. syyskuuta New Yorkin ilmastokokoukseen kokoontuvia maailman päättäjiä siitä, että hinnan asettaminen hiilidioksidipäästöille on selkein ja kustannustehokkain tapa saada päästöjä vähennettyä.

– On tärkeää, että muuallakin kuin Euroopassa otetaan käyttöön päästökauppajärjestelmiä ja edistetään siten maailmanlaajuisen päästömarkkinan syntyä, ET:n toimitusjohtaja Juha Naukkarinen sanoo.

Juha Naukkarinen

Ilmastonmuutoksen hillintä edellyttää toimia kaikkialla maailmassa. Epäreilut kilpailuasetelmat voitaisiin Naukkarisen mukaan välttää, jos päästöille asetettaisiin maailmanlaajuinen hinta. Se olisi yrityksille selkeä ja toimiva kannustin vähentää päästöjä suunnitelmallisesti.

Maailmanpankin tekemän taustaselvityksen mukaan jo nyt noin 40 maata ja 20 aluetta on ottanut käyttöön tai on käynnistämässä hiilipäästöjen hintaan perustuvan ilmastopolitiikan. Näiden ohjauskeinojen piirissä on 22 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä.

– Mikäli suunnitteilla olevat ohjauskeinot toteutetaan, ohjauksen piiriin saadaan puolet maailman päästöistä ja kehitys etenisi lupaavasti kohti globaalia hiilidioksidipäästön hintaa. Nyt tarvitaan kansainvälistä tukea ja yhteistyötä, jotta konkreettisia tuloksia päästöjen vähentämiseksi saadaan aikaan, Naukkarinen painottaa.

YK:n ilmastoneuvottelut huipentuvat kaikkia maailman maita koskevaan päästövähennyssopimukseen Pariisissa vuoden 2015 lopussa. Sitä ennen maiden päämiehet kokoontuvat New Yorkissa syyskuussa ja virallisia neuvotteluja käydään Limassa tämän vuoden joulukuussa.


Linkki aloitteen tukemiseen
Kuvat: World Bank ja Energiateollisuus ry

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit