25.02.2015, kello 11.24

Lahti Suomen Earth Hour –pääkaupungiksi

Lahti on valittu Suomen tämänvuotiseksi Earth Hour –pääkaupungiksi. Lahden voiton ratkaisivat toimet energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistämiseksi.

Valinnan tehnyt WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailun tuomaristo kiitti Lahtea pienelle kaupungille poikkeuksellisen laaja-alaisista toimenpiteistä. Lahti on sitoutunut kunnianhimoisiin tavoitteisiin energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian edistämiseksi, ja investoi niihin kokoonsa nähden merkittävästi.

Earth Hour -logo


WWF:n Earth Hour City Challenge -kilpailussa ilmastonmuutoksen hillinnän edelläkävijäkaupungit raportoivat tavoitteitaan ja toimenpiteitään kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Viidettä kertaa järjestettävään kilpailuun osallistui yhteensä 163 kaupunkia ympäri maailmaa. Kuudentoista kansallisen Earth Hour -pääkaupungin joukosta yksi valitaan kansainvälisen kilpailun voittajaksi.

Suomesta kilpailun finaaliin ylsivät Lahden lisäksi Espoo ja Tampere. Kaikki kolme suomalaiskaupunkia jatkavat kilpailua kansainvälisen yleisön suosikin tittelistä. Yleisö voi vaikuttaa äänestämällä, antamalla kaupungeille kehitysehdotuksia tai käyttämällä kaupungin hashtagia Instagramissa tai Twitterissä. Äänet ja parannusehdotukset voi antaa osoitteessa www.welovecities.org.

Sekä tuomariston valitsema voittaja että yleisön suosikki julkistetaan huhtikuussa Soulissa.


Kuvat: Lahden kaupunki ja WWF

Tulosta

Kommentointi

Otsikko:
Kommentti:
Nimi:
 

Kommentit