Blogit

Markkinat Omakynä Petra Pynnönen

Suomalaisen energiasektorin digiaika on Eurooppaa edellä

27.06.2024, kello 15:13

Sukelsin kuluneena keväänä Brysselin digikuplaan Energiateollisuus ry:n mahdollistamassa...

Markkinat Omakynä Hanna Höijer

Sukupolvien välisen yhteistyön merkitys kansainvälisessä ilmastopolitiikassa

12.06.2024, kello 13:36

Kello on 02.19 lauantaina 8.6.2024. Kirjoitan tätä hotellin sängyllä Saksan Bonnissa nukahtamisen...

Tuotanto Vieraskynä Justus Luokkanen

Kun jokin on valittava

10.06.2024, kello 12:09

Mistä lähteä avaamaan energia-asioita rouvalle, joka puhutteli minua lounastauolla? Hänen...

Ukraina tarvitsee edelleen tukemme

23.02.2024, kello 10:05

Teksti Jukka Leskelä | Kuva Scanstockpho

Ukraina tarvitsee edelleen tukemme

Tasan kaksi vuotta sitten Venäjä hyökkäsi massiivisesti Ukrainaan tavoitteena vaihtaa poliittinen johto ja ottaa maa täysin sotilaalliseen ja poliittiseen kontrolliin. Suunnitellusta muutaman päivän ”erikoisoperaatiosta” tuli surullinen ja raastava sota, kun Ukraina oikeutetusti alkoi puolustaa itseään ja itsenäisyyttään. 

Röyhkeä imperialistinen hyökkäys kehkeytyi täysin brutaaliksi ja Venäjän armeijan moraali osoittautui läpimädäksi komentajista rivisotilaisiin. Miehittäjä ryösti, raiskasi, kidutti, teloitti ja kidnappasi siviilejä, pommitti ja tuhosi siviilikohteita ja infrastruktuuria. Sotilaat eivät vieneet kotiin kaatuneita tovereitaan, vaan näiltä varastetut rahat ja tavarat.  

Suureksi suruksi tämä mielipuolinen hyökkäys jatkuu edelleen valtavista inhimillisistä ja taloudellisista menetyksistä huolimatta.  

Venäjä aloitti myös energiasodan Euroopan kanssa ja sai koko Euroopan energiakriisiin. EU toimi kuitenkin yhtenäisesti. Venäjän energia-aseen ammukset loppuivat jo kauan sitten. Irtauduimme Venäjän energiasta nopeasti ja selvisimme siitä. En ole kenenkään kuullut kaipaavan venäläisen energian tuontia Suomeen.  

Päin vastoin, meillä on puhtaan energian ansiosta hyvät näkymät saada maahamme paljon teollisia investointeja ja uudistaa talouttamme samalla kun siirrymme kokonaan ilmastoneutraaliin energiajärjestelmään.  

Ukraina taistelee edelleen urheasti paitsi oman itsenäisen valtionsa, koko demokraattisen maailman puolesta. Ilman lännen tukea Ukraina ei voi menestyä sodassa. Ja ilman Ukrainan menestystä me kaikki häviämme sodan.  

Ukraina tarvitsee tukemme. Niin poliittisen tuen kuin sotilaallisen ja taloudellisen. Emme saa väsyä tai unohtaa, kun ukrainalaiset taistelevat myös meidän puolestamme. Jokaisella on mahdollisuus auttaa kykynsä mukaan. 

Suomalaiset energiayhtiöt ovat tukeneet merkittävästi Ukrainaa. Kalustoa on lähetetty runsaasti. Energia-ala on toiminut ja auttanut, mistä jokainen suomalainen voi olla ylpeä. Toivon ja pyydän, että tämä tuki jatkuu. 

Ukrainan suurlähetystö on jälleen esittänyt pyynnön, että yritykset ja kansalaiset tukisivat Ukrainaa monin tavoin. Taloudellista tukea voi osoittaa eri tarkoituksiin maan virallisen tukialustan UNITED24 kautta. Sen linkin voi liittää yrityksen kotisivuille. Yrityksiä myös pyydetään esimerkiksi käyttämään Ukrainan lippua osoittamaan tukea ja myötätuntoa. Muistuttamaan siitä, että me kaikki tuemme Ukrainaa sodan keskellä. 

Demokraattisen lännen tehtävä on toimia yhtenäisesti ja määrätietoisesti sen varmistamiseksi, että hyökkääjä ei voita ja että saamme Eurooppaan rauhan.  

Me olemme Ukraina.  

Kirjoittaja

Jukka Leskelä

kirjoittaja on Energiateollisuus ry:n toimitusjohtaja

#energia ja Eurooppa
Jaa artikkeli:
Vastuullista journalismia

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakkolliset kentät merkitty *

Kommentit ()

Matti Keipi
Kyllä Ukrainan tulisi ensin lisätä omia miehiä rintamaalla reilusti ja omaa asetuotantoa nosta niin paljon että se riittäisi varmasti tarpeeseen kun henkilökuntaa maasta löytyy riittävästi ei tarvi kuin määrätä vaan porukka tehtäviin,