Vuoden 2020 saldoa

Saksan sähköautokannassa vahvaa kasvua

Saksassa rekisteröitiin viime vuonna sähköautoja kolme kertaa enemmän kuin vuonna 2019, raportoi maan liikennevirasto (KBA).

Heti alkuvuodesta

Päästöoikeushinta kalleimmilleen

EU:n päästökauppajärjestelmä puree entistä paremmin. Päästöoikeuden keskimääräinen hinta nousi heti vuoden 2021 ensimmäisinä päivinä korkeimmilleen – 34,25 euroon hiilidioksiditonnilta maanantaina 4.1.

Tuotantoon vuonna 2022

Wärtsilältä kaksi biokaasulaitosta Tanskaan

Tanskalainen biometaaniyhtiö Nature Energy on tilannut Wärtsilältä kaksi isoa biokaasulaitosta, jotka nousevat Kvaersin ja Kongin kaupunkeihin.

Kuluvalla vuosisadalla

Britannia päästövähennyskärjessä

Britannia on vähentänyt kasvihuonekaasupäästöjään eniten maailmassa tällä vuosisadalla. Brittien vuosittainen vähennystahti on keskimäärin ollut 3,7 prosenttia 2000-luvun alusta lähtien.

GasGrid ja Elering määrittävät

Balticconnectorin kapasiteetille viikkokatsaus

Latvian, Viron ja Suomen kaasuputkistoista vastaavat systeemioperaattorit ovat sopineet mekanismista, jolla optimoidaan viikoittain Balticconnectorin kautta Suomeen tuleva maakaasumäärä.

Maakaasu lämmittää vielä puolet asunnoista

Saksassa yli miljoona lämpöpumppua

Saksa on ylittänyt miljoonan rajapyykin lämpöpumppujen asennuksissa, kertovat alan edunvalvontajärjestö BWP ja hintavertailusivusto ’check24’.

Ilmatar Energy tilaajana

Vestasilta debyyttiturbiini Suomeen

Vestas toimittaa uusia 6 MW:n EnVentus -turbiinejaan Suomeen. Toimitus on osa 74 MW:n tilausta Ilmatar Energyltä, joka laajentaa Voimamyllyn ja Rasakankaan tuulipuistojaan.

Päästövähennys ja uusiutuvat:

EU:n 2020-tavoitteet kohti maalia

Kasvihuonekaasupäästöt putosivat EU:ssa viime vuonna 3,7 prosenttia. Se tarkoittaa, että unionin päästövähennystavoite vuodelle 2020 olisi rikkoutumassa selvästi – jopa 4 prosenttiyksiköllä, viestittää Euroopan ympäristövirasto, EEA.