Harvinaislaatuinen sopimus

USA partneriksi Puolan ydinvoimaohjelmaan

Yhdysvallat ja Puola ovat allekirjoittaneet hallitusten välisen sopimuksen, jonka mukaan Yhdysvallat osallistuu Puolan ydinvoimaohjelman kehittämiseen. Kyseessä on harvinaislaatuinen sopimus, jossa valtiotasolla sovitaan ydinsähkön tuottamiseen tähtäävästä ohjelmasta.

Koronapandemian keskellä Euroopassa

Sähköautojen markkinaosuus kolminkertaistuu

Sähköautojen myynti on kiihtynyt selvästi Euroopan talousalueella (EEA). Niiden markkinaosuuden arvioidaan yli kolminkertaistuvan kuluvana vuonna, arvioi liikenne- ja ympäristöjärjestö Transport and Environment (T&E).

Suomi jaetulla 4. sijalla

WEC:in vuotuinen energiarankkaus

Maailman energiateollisuutta edustava World Energy Council (WEC) on jälleen kerran arvioinut lähes 130 eri maan etenemistä energiamuutoksessa, ja rankannut sen mukaan maat paremmuusjärjestykseen. Euroopan maat ja erityisesti pohjoismaat loistavat kärkikymmenikössä

Singaporelaisen Pavilion Energyn kanssa

Gasum yhteistyöhön LNG:n varastoinnissa

Gasum aikoo ryhtyä nesteytetyn maakaasun eli LNG:n tiimoilta varastointiyhteistyöhön singaporelaisen Pavilion Energy-yhtiön kanssa.

Tuore selvitys osoittaa

Energia-ala kestävien ratkaisujen takana

Uusi tutkimus paljastaa, että koronapandemiasta huolimatta Euroopan energia-alan yritykset suhtautuvat myönteisesti kestäviin teknologiaratkaisuihin.

Vattenfall avasi

Hollannin isoin maatuulivoimapuisto

Vattenfall on avannut Hollannin suurimman maatuulivoimapuiston. Kokonaiskapasiteetiltaan 301 MW tuulipuisto nimettiin nyt prinsessa Arianen mukaan. Aiemmin se oli nimeltään Wieringermeerin tuulipuisto.

Kestävän kehityksen sijoitukset

Tavoitteena teknologianeutraali taksonomia

Pääomien ohjaaminen kestävän kehityksen sijoituksiin on yksi Euroopan unionin suurista hankkeista. Kestävän rahoituksen tueksi tehtävässä luokitusjärjestelmässä eli taksonomiassa Energiateollisuus ry:n asiantuntija Taina Wilhelmsiä huolestuttaa eniten ydinvoiman asema.

Maassa vain yksi toiminnassa oleva reaktori

Hollantiin lisäydinvoimaa?

Hollanti harkitsee ydinvoiman lisäämistä sähköntuotantopaletissaan. Tämä kävi ilmi, kun maan parlamentti sai talous- ja ilmastoministeriöltä asiaa koskevan kirjelmän, joka oli varustettu konsulttifirma Encon raportilla.