Lähivuosina jo 7 GW:n kapasiteetti

UK:ssa sähkövarastot kovassa kasvussa

Britanniassa on tällä hetkellä 3,3 GW sähkön varastointikapasiteettia, mutta jo lähivuosina sitä lienee yli kaksi kertaa enemmän. Suunnitelmissa on näet nostaa kapasiteetti jopa 7 GW:iin.

Pienreaktorit mylläävät asenteita

Ydinvoiman rooli muuttuu

Pienten ydinreaktoreiden kaupallistuminen myllää energiapaletin. Hiilidioksidipäästöjen vähentämisen haasteellisuus ja pienten reaktoreiden teknologiakehitys ovat tuomassa markkinoille uuden vaihtoehdon.

PPA-sopimuksella 24 000 paneelia

Aurinkomakkaraa Atrialta

Atrian elintarviketehdas Nurmossa saa osan käyttämästään sähköstä aurinkopaneeleista. Tehdasalueelle asennetut 24 000 aurinkopaneelia on toteutettu PPA-sopimuksella.

Vattenfall ennakoi Saksan hiilipäätöstä

Hiilestä kaasuun ja biomassaan

Ruotsin valtion energiayhtiö Vattenfall harkitsee muuntavansa saksalaiset hiilivoimalansa maakaasu- ja biomassakäyttöisiksi. Harkinnalla ennakoidaan Saksan hallituksen odotettavissa olevaa päätöstä lopettaa hiilen energiankäyttö.

EU:n ympäristöministerit aktiivisina

2050-tavoite tähtäimessä

EU:n ympäristöministerit haluavat unionin tiukentavan kantaansa ilmastoasioihin. Ministerit edellyttävät jäsenvaltioiden ja komission sitoutuvan alentamaan nettopäästöt nollaan vuoteen 2050 mennessä.

Tarvitaan lisää latauspisteitä

Brittien sähköautoilu käännekohdassa

Sähköautojen määrä Britanniassa on kasvanut tasaisesti, mutta kasvun pysyminen entisellään ei ole kirkossa kuulutettua. Sähköautoilun infrastruktuurin, eli lähinnä latauspisteiden lisääntyminen ei ole pysynyt samassa tahdissa.

Vuonna 2017 lähes kaksi kolmasosaa

Kiina tuulivoiman rakentamiskärjessä

Kiinalaisten yhtiöiden osuus vuonna 2017 rakennetusta uudesta tuulivoimakapasiteetista oli 63 prosenttia eli lähes kaksi kolmasosaa, kertoo analyysiyhtiö Wood Mackenzie Power & Renewablesin uusi raportti.

Ilman Brexit-sopimusta

Brittien sähkökauppakin vaikeutuu

Britannian kantaverkko-operaattoreita on varoitettu mahdollisuudesta, että Britannia jää ilman brexit-sopimusta EU:n kanssa. Mikäli näin käy, niiden on varauduttava ”vaihtoehtoisiin järjestelyihin” EU-maiden kanssa käytävän sähkökaupan osalta.