’Kadun aurinkoisella puolella’

Puolan aurinkoenergia nousussa

Puolan aurinkoenergiapotentiaalin odotetaan kasvavan 8 GW:iin vuoteen 2025 mennessä, millä maa nousisi EU:n top-10:een. Näin arvioi Puolan uusiutuvan energian instituutti (IEO).

Hiilineutraalius edellyttää

Brittien sitouduttava lisäydinvoimaan

Strategia ilman uutta ydinvoimaa saattaa vaarantaa Britannian vuoden 2050 hiilineutraaliustavoitteen. Mutta lisäydinvoimaa tuskin tulee ilman kustannusten laskua, todetaan tuoreessa analyysissa.

Kuvattavaa noin 12 000 km

Kantaverkko kesäkuvaukseen

Fingrid ilmakuvaa kantaverkon kuluvana kesänä. Kuvattavia voimajohtoja kertyy yhteensä noin 12 000 kilometriä. Kyseessä on laajamittaisin kantaverkolle koskaan tehty kuvaus.

Ranskalaisyhtiö Neoeniltä

Sähkövarasto Suomeen

Ranskalainen uusiutuvan sähkön tuotantoyhtiö Neoen SA on ilmoittanut rakentavansa sähkövaraston Suomeen tasapainottamaan valtakunnallisen kantaverkon toimintaa.

Hyvä ominaisuudet unohtuvat

Vesivoima ansaitsee parempaa

Vesivoima on Suomessa merkittävin uusiutuva sähköntuotantomuoto. Se on myös tärkein energiajärjestelmää tasapainottava tekijä. Energiateollisuus ry:n asiantuntija Marja Rankila toivoo asiallista keskustelua vesivoiman tulevaisuudesta.

Energia 2020 -messut Tampereella 20.–22.10.

Kaikki energiasta

Mitä ovat ilmastovastuu tai kiertotalous? Entä minkälaisia nippeleitä tarvitaan voimalaitoksissa tai sähköverkoissa? Näitä kaikkia on esillä Energia 2020 -tapahtumassa Tampereella.

Miten saada kotitaloudet mukaan?

Tarve kysyntäjoustoihin kasvaa

Energiateollisuus on jo tovin etsinyt keinoja, joilla saada kotitaloudet mukaan tasapainottamaan sähkön tarjontaa ja kysyntää. Tehtävä ei kuitenkaan ole helppo, sillä tätä aluetta ovat perinteisesti hallinneet suuret kaupalliset asiakkaat.

Itävaltalaista tekniikkaa

Uusi biomassalaitos Tallinnaan

Tallinnassa avattiin uusi biomassaa käyttävä sähkön ja lämmön yhteistuotantolaitos. Laitos on jo kolmas Utilitas Tallinna Elektrijaam-nimisen yhtiön biomassaa käyttävä yhteistuotantolaitos Tallinnassa.