Maailman energiakongressi 2019

Globaali energiasektori tienristeyksessä

Maailma on kriittisessä risteyskohdassa, kun se yrittää mukautua ilmastonmuutokseen ja siirtyä puhtaaseen ja kestävään energiaan, totesi Arabiemiraattien energiaministeri Awaidha Mushed Al Marar avatessaan 24. Maailman energiakongressin Abu Dhabissa.

Käynnistyy ensi vuonna

Kivihiilivoimaloiden alasajo Saksassa

Saksa aloittaa kivihiilivoimaloidensa sulkemisen vuonna 2020, uutisoi Reuters käsiinsä saaman lakiluonnoksen pohjalta. Toimi on osa maan suunnitelmaa irtautua hiilestä vuoteen 2038 mennessä, minkä arvioidaan maksavan 40 miljardia euroa.

Kiertotalouden periaatteet toteutuvat hyvin

Voimalaitosten uusi elämä

Kivihiiltä ja öljyä käyttävät voimalaitokset katoavat sähkömarkkinoilta. Voimalaitosvanhusten osia ja infrastruktuuria voidaan kuitenkin kierrättää.

Noin 7% maan sähköstä

Saksassa biomassan tuki loppumassa

Saksan biomassaa käyttävät voimalaitokset ovat saavuttamassa 1000 MW:n kapasiteettikaton, jolla tukihanat sulkeutuvat joustavan biomassan kapasiteettihankkeilta joulukuusta 2020 lähtien.

Yli 3000 tuntia hiiletöntä tuotantoa

Brittien sähköstä hiilellä alle 1%

Hiilisähkön osuus Britanniassa on pudonnut ennätyksellisen alas. Huhti- ja kesäkuun välisenä aikana hiilellä tuotettiin saarivaltakunnan sähköstä vain 0,7 prosenttia.

Ei tarvitse erillisesti ladata

Maailman suurin sähkökuormuri

Sveitsiläinen raskasta rakennuskalustoa valmistava yritys Kuhn Schweiz on suunnitellut maailman suurimman sähköllä kulkevan ajoneuvon – 45-tonnisen kuormurin, joka voi ottaa maksimikuormaa 65 tonnia.

Tanskassa avattiin

Pohjoismaiden suurin merituulipuisto

Ruotsalainen energiajätti Vattenfall käynnisti torstaina 22.8. Tanskassa pohjoismaiden suurimman merituulipuiston, Horns Rev 3:n.

Tuuli- ja aurinkosähköä sekä varastointia

Hollantiin hybridienergiapuisto

Vattenfall rakentaa Hollantiin energiapuiston, joka tuottaa uusiutuvaa sähköä tuulella ja auringolla ja sen lisäksi varastoi sitä. Kapasiteetiltaan 60 MW energiapuisto sijoittuu Rein-Maas joen suistossa olevaan Haringvlietiin.