Aalto-yliopiston tutkijat väittävät

Auringosta lähes joka kodin lämmönlähde

Aalto-yliopiston tutkijoiden mukaan aurinkolämmityksen avulla voidaan tuottaa jopa neljä viidesosaa suomalaisten kotitalouksien lämmitysenergiasta. Tutkijat ovat myös sitä mieltä, että auringosta saatavan lämmitysenergian hinta on kilpailukykyinen nykyisten lämmitysvaihtoehtojen kanssa.

Aurinkosähköllä kovin kasvu pientuotannossa

Kapasiteetti triplaantui vuodessa

Sähkön pientuotannossa aurinkosähkö kasvatti kapasiteettiaan suhteellisesti eniten vuonna 2016. Energiaviraston keräämien tilastojen mukaan aurinkosähkökapasiteettia oli Suomessa viime vuoden lopussa noin 27 MW, kun sitä vuotta aiemmin oli noin 8 MW. Kapasiteetti siis yli kolminkertaistui.

Kimmo Tiilikainen aloittaa valmistelutyön

Uusiutuvalle sähkölle uusi tukijärjestelmä?

Suomi saattaa saada uuden uusiutuvalla energialla tuotetun sähkön tukijärjestelmän. Ainakin energia-asioista vastaava ministeri Kimmo Tiilikainen on nyt käynnistänyt asian valmistelun. Sen edellytyksenä oli tuulivoiman terveysvaikutusten selvittäminen.

Tuulivoiman terveys- ja ympäristövaikutukset syynä...

Tuulivoiman infraäänet eivät vaikuta

Tuulivoimalaitosten infraäänitasojen suorista terveyshaitoista ei saatu tieteellistä näyttöä. Näin todetaan työ- ja elinkeinoministeriön teettämässä tuoreessa selvityksessä. Selvityksen johtopäätökset ovat samanlaisia kuin aikaisemmin tehdyissä tutkimuksissa.

Helen Oy ja Sallila Energia palkittiin

Esimerkillistä energiatehokkuutta

Energiatehokkuustyössä kunnostautuneet yritykset palkittiin Energiatehokkuussopimusten juhlaseminaarissa Finlandia-talolla. Energia-alan yrityksistä palkittiin Helen Oy ja Sallila Energia Oy.

Kodinkoneiden energiamerkinnät yksinkertaistuvat

Euroopan parlamentti on hyväksynyt aiempaa selkeämmät energiamerkinnät. Ne helpottavat kuluttajia valitsemaan energiatehokkaampia sähkölaitteita ja siten vähentämään energiankulutusta. Uudet A-G-asteikon energiamerkinnät hyväksyttiin selvin äänin: 535 puolesta, 46 vastaan ja 79 tyhjää.

Suomalaisverta Euroopan sähköisen liikenteen edist...

Elias Pöyrystä Eurelectricin luottamuspomo

Virta Ltd:n liiketoimintajohtaja Elias Pöyry on valittu eurooppalaisten energiajärjestöjen kattojärjestön EURELECTRIC:n sähköisen liikenteen ryhmän puheenjohtajaksi. Sähköautoryhmän puheenjohtajana Pöyry edustaa Euroopan energia-alaa sähköisen liikenteen kysymyksissä.

Kivihiili jo lähes turpeen hinnoissa

Energian hinnat nousussa

Viime vuoden lopulla alkanut energian hintojen nousu jatkui vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Nousuun vaikuttivat Tilastokeskuksen mukaan vuoden alun veronkorotukset, mutta ennen kaikkea tuontipolttoaineiden kallistuminen.