Lahjoitusinvestointi puhtaan energian projektiin

Jenkkimiljardööri hiiltä hävittämässä

Amerikkalainen miljardööri Michael Bloomberg ilmoitti Bonnin ilmastokokouksessa investoivansa 50 miljoonaa dollaria kansainväliseen hankkeeseen, jolla pyritään pääsemään eroon hiilivoimasta.

EDF: Ydinvoimaloiden toimintaikään 10 vuotta lisää

Ranska päivittää ydinvoimavähennystään

Ranskan ympäristöministeri Nicolas Hulot on ilmoittanut, että maan hallitus aikoo tarkastella uudelleen päätöstä, jonka mukaan ydinvoiman osuutta Ranskan sähköntuotantopaletissa on tarkoitus vähentää.

Tavoitteena pitkät sopimukset

Uusiutuville markkinapaikka Eurooppaan

Uusiutuvalle energialle on avattu Eurooppaan uusi markkinapaikka, jossa kohtaavat uusiutuvan energian tarjonta ja kysyntä.

Yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puhee...

Mauri Pekkarinen ryhmän vetäjäksi

Kansanedustaja Mauri Pekkarinen on uusi parlamentaarisen yritystukien uudistamista pohtivan työryhmän puheenjohtaja. Työryhmän tehtävänä on laatia tiekartta yritystukien uudistamiseksi.

Vattenfall toimittaa sähköt datakeskukseen Alankom...

Tuulisähköä Microsoftille

Microsoft haluaa pyörittää datakeskuksena toimintoja Alankomaissa pelkästään tuulisähkön voimalla. Vattenfall ja Microsoft ovat sopineet kymmeneen vuoden pituisesta tuulisähkön toimitussopimuksesta.

Ydinvoimakermaa koolla Arabiemiraateissa

Ydinvoiman esteet purettava

Ydinvoimaloiden rakentamista on kiirehdittävä, mikäli maailma aikoo tyydyttää energiatarpeensa samalla, kun se pyrkii saavuttamaan kunnianhimoiset ilmastotavoitteensa, totesi Kansainvälisen ydinenergiajärjestön (IAEA) pääjohtaja Yukiya Amano 31.10. Arabiemiraattien järjestämässä

Puuteollisuusyrityksen lämmöntuotanto vaihtoi omis...

Lahti Energia laajentaa

Lahti Energia ostaa puuteollisuusyritys Koskinen Oy:n lämpölaitoksen. Laitos tuottaa energiaa Koskinen Oy:n tehtaille ja kaukolämpöä Kärkölän kunnan alueelle tehtaan sivutuotteista.

EU:n Horisontti 2020 –ohjelma julki

Energia- ja ilmastokohteisiin 3,3 miljardin tuki

Euroopan komissio julkaisi lokakuun lopulla 30 miljardin euron arvoisen tutkimus- ja innovaatio-ohjelma Horisontti 2020 sisällön. Energia- ja ilmastokohteita EU:n suurimpiin kuuluvalla julkisrahoitteisella ohjelmalla edistetään vuosina 2018–2020 noin 3,3 miljardilla eurolla.